Fitness labda, Fitball labda, Gimnasztikai Labda

A fitness labda az egyik legelterjedtebb egyensúly labda a gerinckímélő sportszerek között. A gyógytornától egészen a profi sportoláshoz való edzésekig sokoldalúan felhasználható fitness eszköz. A különböző színű és méretű fitness labdák között könnyen megtalálhatjuk a számunkra ideális darabot! Nem tudja eldönteni melyik a megfelelő méretet? Segítünk kiválasztani! A fitness labdák kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a testmagasságot! Kivéve, ha speciális feladatra választjuk a labdát, pl. tsmt tornához, vagy speciális tornához gyerekeknek, akkor kérdezzük meg a tornagyakorlatokat tartó szakembert, hogy milyen méretű labdát javasol beszerzésre. Általánosan elmondható, hogy a fitness labdák színe nem befolyásolja a terhelhetőséget, nincsenek más-más erősségűek és vastagságúak. A különböző gyártók eltérő színekben gyártják a más-más méretű fitness labdákat. A termékek alatti leírásunkból kiderül melyik gyártó milyen méretű/színű fitness labda ajánlott testmagasság szerint. >>

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Melyik fitness labda méretet válasszuk?

A gimnasztika labda különböző gyártók forgalmazásában akár 5 különböző méretben és több színben megvásárolható. A legnépszerűbbek az 55cm, a 65 cm és a 75 cm-es fitness labdák. A legkisebb Spartan citromsárga 45 cm-es fitness labda gyerekeknek vagy alacsonyabb testmagasságú felnőtteknek ajánlott főként, 155 cm-es testmagasságig, de kínálatunkból választható fitness labda 95 cm átmérővel is azoknak, akik 190 cm feletti testmagassággal rendelkeznek.

A gimnasztika labdák különböző színei nem utalnak a fitness labdák méretére vagy teherbírására pusztán az egyszerűség kedvéért léteznek belőle különböző színűek. Az egyes gyártók saját maguk választják meg, hogy az egyes méretek milyen színűek legyenek, így tehát más-más gyártó más-más színű gimnasztika labdákat gyárthat. Nincsen egységesítve, hogy melyik színű labda mekkora méretű.

A legfontosabb tehát a labda helyes méretének a megválasztása, melyet a testmagasságunk alapján dönthetünk el. Annak megfelelően, hogy mekkora a testmagasságunk, válasszuk ki a helyes labdaméretet a következő táblázatokból.

Spartan gimnasztika labdák méretei:

citromsárga színű: 45 cm átmérőjű – 155 cm testmagasságig

kék színű: 55 cm átmérőjű – 156-165 cm testmagasság között

zöld színű: 65 cm átmérőjű – 166-177 cm testmagasság között

piros színű: 75 cm átmérőjű – 178-190 cm testmagasság között

narancssárga színű: 85 cm átmérőjű – 180 cm testmagasság felett

piros színű: 95 cm átmérőjű – 190 cm testmagasság felett

gimnasztika labda méretek

Deuser gimnasztika labda méretek:

A Deuser által gyártott fitness labdák egységesen kék színűek.

M -es méret 55 cm: 156-165 cm testmagasság között

L -es méret 65 cm: 166-178 cm testmagasság között

XL-es méret 75 cm: 178 cm testmagasság felett

A Deuser prémium fitness labdák 500 kg terhelhetőséggel a Spartan gimnasztika labdák pedig egységes 120 kg-ig teherbíróak.

Ellenőrzésképpen, amennyiben ráülünk a labdára, úgy a térdünk nagyjából 90-100 fokos szögben lesz behajlítva.