SMR Henger

Az SMR henger másnéven fascia henger vagy nyújtóhenger arra szolgál, hogy fellazíthassuk vele a különböző hatásokra kialakult izomcsomókat. Az SMR a Self Myofascial Release rövidítése, magyarul önmasszázst jelent. Használata könnyedén elsajátítható, néhány egyszerű gyakorlat megtanulásával könnyedén kilazíthatjuk a megfeszült izmokat. Akik rendszeresen sportolnak, bizonyára tapasztalták már, hogy az izmok túlságosan feszessé válhatnak, fájdalmak jelentkeznek a térd és a csípő tájékán. Az SMR hengerezést bármilyen sport tevékenység részeként pl. bemelegítő vagy levezető mozgás elemeként is érdemes rendszeresen beiktatni. Ezzel csökkenthetjük az izomláz okozta kellemetlenségeket és segíthetjük testünk hajlékonyságát, vagy akár sérülések kialakulását is megelőzhetjük. TOVÁBB >>

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

 

 

Az SRM henger használata

A masszírozandó testrészünkkel ránehezedünk a hengerre, és lassan időnként nyomva gurulunk vele. Ezzel akadályozzuk az adott területen a vérellátást. Amikor megszüntetjük a nyomást, a területre hirtelen beáramlik a vér, és ezzel megtisztítja, gyakorlatilag „felújítja” a szöveteket. A fáradt izmok átmozgatása ezzel a modern fitnesz kiegészítővel egyszerű és otthon is elvégezhető. Pár egyszerű gyakorlat után segít fenntartani és javítani testünk hajlékonyságát, rugalmasságát.

Az SMR hengerek fajtái

Az SMR hengerek anyaga általában szivacs, de ritkán létezik belőle gumi anyagú masszázs henger is. Többnyire egy keményebb műanyagon található egy habosított szivacs réteg, melynek mintázata különböző az egyes nyújtó henger fajtáknál. Minél puhább ez a külső réteg annál óvatosabb önmasszázs hajtható végre vele. Különböző gyártók eltérő hosszúságú és átmérőjű masszírozó henger kínálattal rendelkeznek. Olyan hosszúságot válasszunk, mellyel a SMR henger gyakorlatok elvégzése nem okoz nehézséget. Mindenképpen tartsuk szem előtt a választásnál, hogy melyik testrészünk önmasszírozásához fogjuk használni, szélesebb hengert válasszunk inkább széles felületek masszírozásához. A masszázs hengerek nagyszerű kiegészítője a SMR labda, mely a nagy hengerekkel nehezen vagy el nem végezhető önmasszázs részeként lehet számunkra hasznos.

A megfelelő SMR masszázs henger kiválasztása

A színek között szabadon válogathatunk, hiszen a masszázs hengerek különböző színei nem jelentenek különböző erősségű, keménységű hengereket. A választásnál viszont az egyik legjellemzőbb szempont az SMR masszázs henger mintázata. A sima felületű hengerek segítségével egyenletes nyomást tudunk kifejteni a torna során, kifejezetten alkalmas edzés előtti és edzés utáni nyújtásra is. Ezeket a hengereket főként a felső, lágy szövetek masszírozására alkalmazzák. A különböző mintázatokkal borított hengerek a tüskés felületű vagy a bordázott SMR hengerek ezzel szemben a mélyebb izomrétegek átmasszírozására használhatóak.

Szeretné kipróbálni az SMR henger előnyeit? Vegye fel velünk a kapcsolatot, széles választékkal várjuk!