Strappal

A Strappal egy kiváló minőségű funkcionális sport tapasz, mely nagy szakítószilárdságú, nem nyúló anyagból készült. Egy megbízható sport tape, mely rendkívül népszerű számos sportág élsportolói között, de kiváló választás mindennapi használatra is. Legjellemzőbb mérete a 4 cm szélességű strappal tape. Hazai viszonylatban a profi sportkluboknál az egyik leggyakrabban használt, osztrák és német viszonylatban pedig rendkívül ismert és közkedvelt nem elasztikus sport tapasz. Töretlen népszerűségét kiemelkedő minőségének és a sportolók elégedettségének köszönheti. 

Kiváló tapadó tulajdonságokkal rendelkezik és hipoallergén. Tovább...

Kiknek ajánljuk a strappal sport tapaszt?

Ha Ön sportoló, aktív ember, vagy csak valaki, aki sokat mozog érdemes kipróbálnia ezt az általános felhasználású sport tape-t. Egyszerűen használható, felhelyezése könnyű, de komplikáltabb esetekben szakembert is igényelhet. Nem akar sérülést kockáztatni, vagy talán egy régi sérülés kiújulását kockáztatni. Strappal a megoldás. Ez egy könnyen felhelyezhető sporttapasz, amely kiváló minőségű védelmet nyújt ízületeinek és szalagjainak. Nem elasztikus pamut anyaga nagyszerű támogatást ad számos megerőltető tevékenységéhez – legyen az kocogás, kerékpározás, sportolás, vagy akár csak játék az udvaron.

A Strappal tape használata

Ez az egyszerű fehér színű Strappal sport tape a profi sportoláshoz elengedhetetlen kötszer. A gyakran fehér tapeként (ejtsd fehér tép) is emlegetett tapasz masszőr, sportorvos szakemberek által az egyik leggyakrabban használt tape. A Strappal egy kiváló minőségű, kézzel téphető tape. Egyaránt használják sportsérülések megelőzéséhez vagy a már kialakult sérülések kezelésében is, mint például ízületi sérülések és szalagsérülések esetén. Segít tehermentesíteni, megtámasztani a sérült testrészt és megóvni a további vagy súlyosabb sérüléstől. Megfelelő kötözéssel létrehozható olyan felragasztás, mely az ízületet csekély mértékben hagyja mozdulni, de szükség esetén gipszkötéshez hasonló erősségű ideiglenes kötést is lehet vele készíteni.

Strappal és más tapek

Pamut anyagú, nem rugalmas tape, ami olló nélkül is vágható a tapasz szélén levő könnyítéseknek köszönhetően. A hosszanti szélén határozottan betépve a tapasz könnyen kézzel téphető, nem igényel semmilyen külön kötszervágáshoz használatos speciális eszközt (pl. kötszerolló). Mérsékelten vízálló, de pamut anyaga miatt átnedvesedik és ez hatással lehet a ragasztás erősségére. A kineziológiai tapasztól eltérően nem akril, hanem cink-oxid ragasztóval tapad a bőrfelülethez. Ez ugyanúgy bőrbarát, de egy erősebb felragasztást hoz létre a stabilabb kötés létrehozása érdekében. Lényeges különbség továbbá, hogy abban az esetben, ha megelőzés a cél (pl. gyenge ízület stabilizálása), akkor a strappal tapet az edzés vagy meccs után eltávolítják és legközelebbi alkalomkor új kötést alkalmaznak. Akut problémánál előfordul azonban, hogy több napig is fent hagyják.

Bőrvédelem szempontjából underwrappet szoktak alá tenni. Ha erősíteni szeretnénk a hatását, akkor Peha-haftot vagy Haftelastot, ha még erősebb kötés használata indokolt, akkor Gazofix kötszert rögzítenek sport tape-pel. Ha be van vizesedve vagy vérezve a boka akkor szivacslap (leukotape foam), majd gazofix, majd strappal tape rögzítésével olyan kötést hozhatunk létre, mely segíthet "kipréselni" a puffadást, azaz kompresszióként is alkalmazzák. Focistáknál gyakran használják sérüléstől elgyengült bokák támogatására edzés vagy meccs során vagy akut sérülések esetében, pl a leukotape foammal, és gazofixxel kiegészítve egy boka ödéma leszorítására is. Kapusok a kéz ujjainak összeragasztására is alkalmazzák, mint funkcionális támasztókötés, ezzel stabilizálva a kesztyű alatt az ízületeket, hogy elkerüljék a sérüléseket. 

 

A Strappal sport tapek két kiszerelésben kaphatóak. A 4 cm x 10 m-es tape egyesével kiszerelt dobozát azoknak ajánljuk, akiknél kisebb mennyiség fogy, a 24 db-os kiszerelés pedig ideális lehet például a profi sportolók számára, hiszen így jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg a terméket.

 

 

Maximalizálja atlétikai teljesítményét, és előzze a sérüléseket Strappal sport tape használatával!

A sportolók tudják, hogy a legkisebb előny is jelentős különbséget tehet a teljesítményben. Ezért van szükségük a prémium Strappal tape-re. Az egyedülálló támogatást és védelmet nyújtó sport tape forradalmasítja edzési és versenyzési rutint. Legyen profi sportoló vagy elkötelezett fitneszrajongó, a Strappal tape új dimenziót nyit a képességeiben!

A Strappal sport tape tökéletes egyensúlyt biztosít a rugalmasság és az erős tartás között. Korszerű anyagok és innovatív technikák felhasználásával készült,  biztos és kényelmes illeszkedést biztosít anélkül, hogy korlátozná a mozgástartományt. Így fenntartható a csúcsteljesítmény intenzív edzések, versenyek vagy akár sérülések utáni rehabilitáció során. A Strappal sport tape kifejezetten erős igénybevétel esetén, magas intenzitású sportoláshoz lett kifejlesztve.

A sérülések megelőzése minden sportoló sikere szempontjából kulcsfontosságú. A Strappal tape védőpajzsként működik, csökkentve a ficamok, húzódások és más gyakori sportolási sérülések kockázatát. Megbízható, szilárd tartást biztosít még a legnehezebb körülmények között is. A kosárlabdától a fociig, a tenisztől a súlyemelésig szalagunk kiváló stabilitást biztosít. Maradjon tovább a játékban, és érje el magabiztosan céljait!

Tapasztalja meg a különbséget még ma! Vásároljon prémium atlétikai szalag kínálatunkból, és engedje szabadjára teljes atlétikai potenciálját.