Mozogj Otthon Blog

Mit tegyünk hátfájás és nyakfájás ellen?

2020.03.28 23:59

A koronavírussal együtt megérkezett a hátfájás és nyakfájás is? Ezt tudod tenni, hogy ne szenvedj feleslegesen!

Számon tartani is nehéz néha, hogy mennyi idő telt el és nem lehet tudni pontosan meddig is fog tartani a koronavírus-járvány és az emiatt elrendelt kijárási korlátozás, mikor fogunk eljutni akár egy gyógyfürdőbe, hogy nyakfájásunkat vagy hátfájásunkat masszíroztassuk meg egy kis vízsugárral. Mindannyiunk számára nagy változások történnek a világban a járvány hatására. Átalakulnak a szolgáltatások, az oktatás, a napirendünk, vásárlási szokásaink. Sokaknál megnövekedett a számítógép előtti munkavégzés ideje is, és ezzel az ülőmunkával együtt járó hátfájás és nyakfájás is része lehet az életünknek.

hátfájás, nyakfájás

Szokatlanul megnövekedett a különféle digitális eszközök használata és ez bizony akár a megszokott mellett új és eddig ismeretlen helyeken is okozhat hátfájást és nyakfájást.

Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy elkerüld a fájdalmakat? Íme néhány fontos szabály:

Figyelj a helyes testtartásra!

Hamar hajlamosak vagyunk görnyedni a kijelző előtt, figyeljünk rá oda, hogy ne tegyük, mert nyakfájást és hátfájást okozhat. Ha szükséges, akár a székünket is lecserélhetjük egy kényelmesebbre, ülhetünk gimnasztikai labdára, vagy akár székre helyezhető egyensúly párnára is, ezekkel segítve a hátizmok fejlődését, mint egy folyamatos otthoni torna.

Időnkét kelj fel a laptop mellől és nyújtsál! Mozogj otthon munka közben is!

Érdemes tudatosan betervezni a napirendünkbe az otthoni tornát. Ha reggeltől estig a számítógép előtt ülsz, mert az egész napot ott kell töltsed, akkor akár többször is érdemes kinyújtani az izmokat. A hátizmokat erősítő otthoni tornával akár jógával is elérhetünk hosszú távon jó eredményt.

Különböző könnyen elvégezhető gyakorlatot lehet találni az interneten, de a köztévén gyógytornász segítségével is mozoghatunk otthon is egy kicsit. A videó megtekintéséhez kattints ide

Fogyasszunk naponta minimum két liter folyadékot, lehetőleg vizet!

A testünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Talán sokszor éppen erről terelődik el legtöbbet a figyelmünk, annyira belefeledkezünk a munkába. Ne csak tornázáskor vagy étkezésekkor legyen előttünk a pohár, készítsük oda a számítógép mellé is!

Használjunk fájdalomcsillapító hatású krémeket!

Ezek a krémek lehetnek melegítő vagy éppen hűsítő hatásúak is. A kapszaicin tartalmú melegítő hatású krémek krónikus gyulladásokra, míg a hűsítő hatásúak az akut hátfájdalmakat, nyakfájdalmakat is csillapíthatják.

Kattints ide a termék megjelenítéséhez!

sportkrém