Fitness szalag, gumiszalag

A gumiszalag az egyik legelterjedtebb fitnesz eszközök egyike. Sokoldalú használatának köszönhetően erősítéshez, zsírégetéshez, de akár rehabilitációhoz is használható. Megtalálhatjuk fitnesz termekben, de az otthoni edzés eszközöknek is alap felszereltségéhez tartozik. Használhatjuk bemelegítéshez más sport előtt, de teljes értékű edzést is végezhetünk vele. Manapság többféle színben, méretben, erősségben és kialakításban is megvásárolhatjuk.

DEUSER ORIGINAL gumiszalag

Gumiszalagos edzések

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

 

Erősítsd meg célzottan a törzsizmokat Deuserban Original Gumiszalag segítségével!

A test minden mozgásának alapja a jó törzserősség. Összesen 29 izom stabilizálja és mozgatja a gerincet és a medencét. A megfelelő törzsizomzat kialakításához kiemelten fontos célzottan is megerősíteni ezeket az izmokat, izomcsoportokat. Akár élsportról, hobbisportról vagy hétköznapi egészségmegőrző sportolásról beszélünk egy minőségi gumiszalag alapkelléke lehet az edzéseknek. Érdemes hangsúlyt fektetnünk tehát a kiválasztáskor arra, hogy olyan terméket válasszunk, ami hosszú távon segít céljaink elérésében.

A Deuserband Original gumi szalag egyedi mérete, termékváltozatok

A Deuserband Original egy nagyjából 100 x 3 x 0,3 cm -es zárt gumihurok. Más véges gumiszalagoktól eltérően a zárt forma könnyebbé teszi az edzéskivitelezést. Ennek és kiváló minőségének köszönhetően az 1967-es években történt bemutatása óta töretlen népszerűségnek örvend. Azok számára, akiknek túl erős lenne a fitness szalag, a gyártó kifejlesztette a Deuserband Original Light gumiszalagot, mely 40%-kal gyengébb a Deuserband Original gumiszíjnál. A gyengébb erősségű gumi szalag mérete mindössze 1,5 cm széles, így a könnyebb fogás biztosítása érdekében két fogantyút is terveztek rá.

Gumiszalagos edzés Deuserband Original gumiszíjjal

Napjainkban a gumiszalagok a súlyzók mellett alapkellékei az edzőtermi vagy otthoni edzésnek. Sokoldalú használatának köszönhetően nemcsak erősítéshez, hanem rehabilitációhoz is kiválóan használható eszköz. A gumiszalagos edzésnél könnyebben elkerülhetőek az edzés közben szerzett sérülések, hiszen az erőkifejtés ellenállási erőből származik. Az edzés a gumiszalag használatának különböző módjaival „állítható”, fokozatossá tehető. A gumiszalagos edzés közben az ízületek károsodásának kockázata is alacsonyabb.

Gumiszalagos edzés labdarúgóknak

Különösen a szisztematikus törzsstabilizálás kezdetén ajánlott a mellkasi, hasi, hátgyakorlatok, valamint az oldalsó törzsizmok gyakorlata. Mivel az egyes törzsizmok közül sokan folyamatosan szinergikusan működnek, az egyes izmok külön-külön fejlesztése kevésbé hasznos egy labdarúgó számára. Ehelyett fontos, hogy az egyes izmokat a lehető legösszetettebben kell erősíteni. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatok során az egész izomláncot fejlesztjük.

A haladó játékosok esetében a következők érvényesek: Edzéslánconként három ismétlést hajtanak végre. A készleten belüli ismétlési vagy betöltési idők (15, 30 vagy 45 másodperc) mindig a csoport vagy a játékos teljesítményszintjétől függenek. A módszertani sorrend általában a szőnyegen végzett "egyszerű" gyakorlatoktól a partnergyakorlatokig, majd ezt követik a komplex gyakorlatok, melyek függőleges, álló helyzetben történnek.

 

Részletes leírás és útmutatás a gyakorlatokról Német Labdarúgó Szövetség honlapján:
http://www.dfb.de/trainer/artikel/die-koerpermitte-gezielt-kraeftigen-1331/

 

A Deuserband Original Erősítő Gumiszalag edzés gyakorlati videók